Malzemeler

1 su bardağı  Tereyağı,

2 su bardağı Şeker

2 yumurta

1 paket vanilya

1 1/2 Yemek Kaşığı Taze Limon Suyu

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

3 su bardağı Un

1/4 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı :

-Fırını önceden 180 derece ısıtın.

-Büyük bir kabın içerisine krema ,tereyağı ve şekeri  hafif ve kabarık olana kadar çırpın.

-Daha sonra Yumurtayı, vanilyayı ,limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

-En sonunda un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yorun

-Hamuru  yağlı kağıdın üzerine yuvarlak şekiller vererek  fırın tepsisine yayın.

-Hamuru fırında  9-11 dakika  boyunca pişirin.

Son olarak şeker ya da  pudra şekerini  kurabiyelerinize serperek servis edebilirsiniz.

 

afiyet olsun 🙂