image/svg+xmlOpenclipartship wheel2012-01-25T14:38:02Captains ship wheelhttps://openclipart.org/detail/167462/ship-wheel-by-thebytemanTheByteManshipship wheelwheel
Türkiye'nin İlk ve Tek Cruise Temalı Seyahat Dergisi
image

Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci


Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci

 

Honest Holding olarak köklü bir geçmişe sahipsiniz. Öncesinde bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Honest Holding olarak, 1999 yılında Honest Turizm olarak kurulmuş bi acenteyiz. Şu anda toplamda 22 şirketimiz, 1200 çalışanımız var. 23 senedir faaliyet gösteriyoruz.

 

Paraguay’ın Fahri Konsolosu ünvanını taşıyorsunuz? Latin Amerika’yla yakın bağlarınız var gibi görünüyor. Bu yakınlık nereden geliyor?

Evet, 2019’dan beri Paraguay’ın İstanbul fahri konsolosuyum. Latin Amerika ile uzun yıllardır hem seyahatlerimden kaynaklı hem de o kıtada iş yapıyor olmamızdan kaynaklı ilişkilerimiz mevcut. Son birkaç yıldır da o anlamda çeşitli yatırımlarımız mevcut Latin Amerika ile. Örneğin Kolombiya’nın en büyük markası olan Juan Valdez’i, master distribütörü olarak Türkiye’ye getirdik. 5 sene içerisinde de yaklaşık 60 şubeye ulaşan, Türkiye’de Kolombia’nın bayrağını dalgalandıran bir şirket yapısına da bürünüyoruz aynı zamanda.

 


Dünya çapında büyük bir pandemiyi deneyimledik. Honest Holding olarak siz bu dönemden nasıl etkilendiniz?

Honest Holding olarak turizm bazlı bir holding de olduğumuzdan dolayı ilk 6 ayda ciddi derece etkilendik. Ancak krizlerin şirketi olduğumuzu düşünüyorum. 2013’te gezi parkıyla başlayan, 2016’da darbe girişimiyle devam eden kriz reflekslerimiz güçlendi. Bununla alakalı olarak da 2020’ye girdiğimizde aslında belki de pazarda bulunan bize muadil diğer şirketler nezdinde daha başarılı bir hal aldık. Aslında biz 2020 yılında ve 2021 yılında bugüne kadar hiç yapmadığımız yatırımlara girdik ve aynı zamanda da optimum fiyat seviyesinde de çok ciddi avantajlar elde ederek bu yatırımları gerçekleştirdik.

 

Turizm alanında çok güçlü yatırımlarınız var. Miray Cruise Line bu alandaki son dönemin en dikkat çeken yatırımlarından. Bize biraz Miray Cruise Line’dan bahsedebilir misiniz?

Miray cruise gemisini 2022 yılında, bünyemize kattık. Miray cruise geçmişi noktasında çok ciddi marka yapmış, sektöründe lider olmuş gemisiyle birlikte özellikle yunan adalarında liderliğe oynayan ve yapmış olduğu operasyonda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilgi odağı olmuş çok değerli bir gemi. Biz de hem sahip olduğumuz satış ağları çerçevesinde hem de yaptığımız doğru yönetim şeklini iyi bir ürünle birleştirip önceki dönemde geminin sahibiyle bir ortaklığa girdik. Önümüzdeki 10 sene içerisinde sahip olduğumuz gemilerin sayısını daha yukarı çıkararak dünyanın 4 yanında, çeşitli kıtalarında Miray Cruise Line bayrağını dalgalandıracağız. Türk menşeili bir şirket olduğumuz için de, tüm gelirlerin Türkiye’ye geleceğini, istihdam sağlayacağımızı da eklemek isterim.

 

 

Miray Cruise Line olarak 2022 planlarınızdan ve öngörülerinizden söz eder misiniz?

2022 ile alakalı beklentilerimiz bu anlamda yüksek. 2019 yılında yaklaşık 300.000 kişinin gemi seyahati yaptığını görüyoruz. Birçok gemi Türkiye limanlarına yanaştı. İstanbul Havalimanı, Galataport gibi diğer limanlar da mevcut. Bu da daha fazla Cruise gemisi ağırlayacağımızın göstergesi. Biz de 2022 yılının başında, iki senedir ciddi problemler çekmiş olan Miray Cruise Line gemisini bünyemize katarak iki şirketin güçlerini birleştirdik ve önümüzdeki dönemde de ciddi kalite ve fiyat standardına uyduracağımızı düşünüyorum.

 

M/V Gemini Çeşme’den yola çıkarak Yunan Adası Turları yapacak. Bu turlara yurtdışından da katılım olacak mı?

Gemi, Çeşme’den yola çıkacak; Mikonos, Santorini, Rodos, Pire, Atina, Kos gibi çeşitli adalara uğrayacak. Yurtdışından çok ciddi derecede bir katkı bekliyoruz.  Çünkü sadece Türk misafir gezdirmeyi değil, geminin yaklaşık yarı kapasitesini Latin Amerika'dan, Asya'dan, Avrupa kıtasından dolduracak. Aynı zamanda da ülkemize döviz girdisi olacak şekilde de kabinlerimizi pazarladık ve birçoğunu sattık.

 


Cruise severler ve cruise ile yeni tanışacaklar için bize biraz cruise’u anlatır mısınız?

Cruise deneyimi turizmin çok ayrı bir sektörü. Cruise gemisininde seyahat etmenin en büyük avantajlarından bir tanesi de bir kere check in ve bir kere check out yaparak, birçok destinasyon ziyaret edebilme, birçok limanda inip şehri ya da ülkeyi seyahat edebilme özgürlüğüdür aynı zamanda. Cruise birçok insan için hayaldir, birçok insan için yaşama felsefesidir ve birçok insan için de balayı noktasıdır. Bu anlamda da özellikle yeni evlenen çiftlerimizi balayını yapmak üzere Yunan Adaları turları da bekliyoruz.

 

Yunan Adaları turları ile sektöre giriş yaptınız.  Bu tura katılacaklara önerileriniz var mı?

Özellikle Yunan Adaları turlarına katılacak olan misafirlerimize, gittikleri adada mutlaka o adanın güzelliklerini, gastronomisini, tarihi yerlerini görmesini tavsiye ederim. Aynı zamanda bizim özellikle seçmiş olduğumuz, sadece bizim girebileceğimiz plajlardan, bizim seçtiğimiz restoranlardan oluşan güzel paketlerimiz mevcut. Cruise severlere tavsiyem bu tecrübeleri yaşamışken adalarda olan turlara da mutlaka katılım sağlamalarıdır.

 

Sizin daha önce hiç cruise deneyiminiz oldu mu? Bize biraz deneyimlerinizden bahseder misiniz?

Cruise seyahatim tabii ki oldu. Çeşitli kıtalarda, çeşitli markalarla, farklı destinasyonlara yapmış olduğum seyahatler oldu. Özellikle unutamadığım, Barcelona çıkışlı bir cruise seyahatine katılmıştım. Mayorka, Malta, Sicilya gibi destinasyonlarda seyahat ettik. Güzel bir cruise gemisiydi ve gittiğimiz destinasyonlar çok güzeldi.

 


Gitmeyi çok isteyip de gidemediğiniz bir destinasyon var mı?

Avrupa’nın, Amerika'nın, Latin Amerika'nın, Akdeniz ülkelerinin birçok yerine seyahat etmiş biri olarak, gittiğim doyamadığım ve aynı zamanda da cruise olarak da gezmek istediğim Baltık Denizi cruiseları var. Oraya gerçekten cruise turu ile ülkelerin farklı noktalarına  uğrayarak gitmek isterim açıkçası. İnşallah bu turu yapıyor olacağım.

 

Okurlarımızı M/V Gemini ile Yunan Adaları turuna katılmaya ikna edelim desek, ne söylerdiniz?

Geminin içerisinde çeşitli milletlerden gelen insanların dahil olacağı, Mikonos Santorini Pire gibi Yunanistan'ın en güzel adalarının ziyaret edileceği, yurt içinde bulacakları dört yıldız sevgiyi dört yıldızlı bir otel fiyatına yapılabilecek bir tur olduğunu düşündüğümden dolayı buradan tüm okurlarımıza özellikle gemi turizmini tavsiye ederim.  Tabii ki Yunan Adaları'nda gerçekten kaliteli hizmet garantisi sunan Miray Cruise Line gemimizi tercih ederek turlara katılmalarını ve bizimle paylaşmalarını isteriz.

 

Filters
Popular Filters
Nightly Price
-
Amenities
Star Rating
1
2
3
4
5
Guest Rating
Style
Neighborhood
3,269 properties in Europe
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72