image/svg+xmlOpenclipartship wheel2012-01-25T14:38:02Captains ship wheelhttps://openclipart.org/detail/167462/ship-wheel-by-thebytemanTheByteManshipship wheelwheel
Türkiye'nin İlk ve Tek Cruise Temalı Seyahat Dergisi
image

Sarah Jio: Londra'dan Sevgilerle


Sarah Jio

Londra'dan Sevgilerle kitabının yazarı

 

New York Times'ın en çok satanı ve 30'dan fazla ülkede on romanıyla 1 numaralı en çok satan yazar: Sarah Jio. Sarah Jio ile Random House'dan çıkan ve Epsilon Yayınevi'nden Türk hayranlarıyla buluşan 11. romanı Londra'dan Sevgilerle vesilesiyle bir söyleşi gerçekleştirdik. Tabii ki cruise’dan ve bir cruise hayranı olarak deneyimlerinden bahsetmeyi de unutmadık.

 

Kalabalık bir ailen var ve aklında dolu fikirler olduğunu biliyorum. Sırrın ne?

Evet, gerçekten de vahşi ve harika bir hayat! Üç oğlum ve üç üvey çocuğum var ve yıllar önce zor bir boşanma yaşadıktan sonra, hayatımın ikinci bölümünde bolca sevgi ve sevinçle kutsandım. Ama bu beslenmesi gereken bir sürü çocuğu da beraberinde getiriyor tabi! Her sabah okul için öğle yemeği ve kahvaltı hazırlamak için 5 civarında uyanırım. Tutkularımın roman yazmak, sevdiğim insanları beslemek ve onları sıcak tutmak olduğu konusunda çocuklarıma her zaman şaka yaparım (her zaman onlara paltolarını giydirmeye çalışırım da!). Ama gerçekten, bu hayatım genellikle yorucu ve tamamen kusurlu olsa da, bana hayatta en sevdiğim şeyleri yapabilme gibi büyük bir hediye verildi: anne olma ve kariyerimi hayaller kurarak geçirme fırsatı.. Ben şanslı bir kızım, sık sık çok yorgun bir anne olsam bile..

 

Altı çocuk annesi olmak nasıl bir şey? Hele denkleme bir de koca eklenirse hayattan ve yaratım serüveninizden bahseder misiniz?

Beni güldüren “denkleme bir koca” eklemeniz hoşuma gitti. Bildiğiniz gibi kocaların kendi bakımlarına ve beslenmelerine ihtiyaçları var! Brandon ve ben, insanların “Covid” kelimesini hiç duymadığı 2019 yazında evlendik. Ailemiz ve arkadaşlarımızdan oluşan yüzlerce kişilik davetliyle büyük ve güzel bir düğün yapabildiğimiz için minnettarım. Çoğu insan ikinci bir evlilik için yapılan düğünleri daha küçük veya daha az şenlikli olarak düşünür ama biz tam tersini yaptık. Muazzam ve olağanüstü bir parti verdik. Bulduğumuz aşkı onurlandırmak ve iki ailemizin birleşmesini kutlamak ikimiz için de önemliydi. İnsanlar hala bize düğünümüzün şimdiye kadar en sevdikleri şey olduğunu söylüyor, bu da her zaman kalbimi mutlulukla dolduruyor.

 

Altı çocuk annesi olmak nasıl bir şey? Tek bir cümleyle: bu mutlak bir onur. Brandon ve ben, evlenmeden ve ailelerimizi birleştirmeden önce altı yıldan fazla bir süre çıktık, böylece çocukların değişime ayak uydurup rahat hissetmeleri için zamanları oldu. Evliliğimizde tüm zamanların en harika üç üvey çocuğunu miras aldığım için minnettarım. Şu anda 15, 13 ve 11 yaşında olan üç güzel oğluma ebeveynlik yaparken, aynı zamanda üvey çocuklarımın "bonus" annesi olmak bir zevk.


 

Yeni sayısında Mart Menekşeleri'ne bir ekleme vardı…

Bir romanı bitirip yayınladıktan sonra geri dönmenin acı verici olduğunu kabul edeceğim, çünkü yazdığım kelimeleri okuduğumda genellikle oldukça özeleştiri yapıyorum. Ancak bu, karakterlerim hakkında düşünmediğim anlamına gelmez ve sık sık düşünürüm. Bir hikayeyle bu kadar uzun süre yaşadığımda, arkadaş gibi oluyorlar. Ve Mart Menekşeleri ile bir süreliğine o dünyaya dönmek ve onları onurlandıracak bir şeyler yazmak eğlenceliydi. Sonunda hepsini özledim!

 

Türkiye ve Türk okuyucularla özel bir bağın olduğunu biliyorum. Bu kadar gizemli olan ne?

Türkiye'nin kariyerimin en büyük ve en şaşırtıcı hediyelerinden biri olduğunu her zaman söylerim. Okuyuculardan oluşan bütün bir ülke beni ve hikayelerimi kucakladı ve nedenini sorarsanız, ülkenizin tanıdığım en büyük yürekli insanlardan oluştuğunu söylemekten başka iyi bir cevabım yok. Dünyadaki okuyuculardan hiç Türkiye'den aldığım kadar sevgi ve coşku almadım ve bu benim için çok büyük bir hediye ve sevinç. Bu nedenle romanlarımın bir an önce Türkiye'de çıkması konusunda ısrarcıyım, çünkü bunu okuyucularıma borçluyum!

 

İnsanların korkuları hakkında yazdıklarını söylüyorsunuz. Daha çok kayıp ve iyileşme üzerine yazdığınızı düşünürsek, onların macerasında cesaret mi arıyorsunuz yoksa sadece ihtiyacı olanlara ses mi veriyorsunuz?

Çok ilginç bir soru! İtiraf etmeliyim ki çok uzun bir süre hayatta yalnız kalmaktan korktum. Boşanmamın ardından, her şey en derinden canımı sıktı. Romantik aşk ve bağlılık benim için çok değerli bir şey ve evliliğim dağıldığında kendimi tamamen kaybolmuş hissetmeme neden oldu. Yalnızken rahat olmayı öğrenmem gerekiyordu. Ve bu zordu! Biraz uğraşmamı gerektirdi, ancak bir kez sadece kendimle baş başa kaldığımda kendimi rahat hissettiğimde, hayatımın ikinci bölümünü keşfedebildim.

 

Sanırım bu yüzden kendilerini hayatın benzer yerlerinde bulan karakterler hakkında yazmayı seviyorum. Kendinizi alçak bir yaşam vadisinden çekip çıkarmak ve ufukta bekleyen neşeyi bulmak konusunda çok güçlü ve güzel bir şey var.

 


SON KİTABINIZ LONDRA'DAN SEVGİLERLE HAKKINDA KONUŞALIM. Bu kitap hakkında heyecan verici olan nedir?

Bu kitabı yazmayı çok sevdim ve dünya Covid korkularıyla uğraşırken (ve hala uğraşırken) bu kitap benim için gerçekten bir rahatlıktı. Bütün romanlarımda olduğu gibi, sevdiğim şeyler ve yerlerle dolu bir kitap yazmak için yola çıktım. Pandemi sırasında etrafımdaki dünya çok kafa karıştırıcı ve rahatsız edici göründüğünde içine girebileceğim rahat bir dünya yaratmak istedim.

 

Bu nedenle, 2017'de soğuk bir gecede Notting Hill semtinde kocamın bana evlenme teklif ettiği Londra'ya dönmem doğaldı. Tabii ki "evet" dedim ve tam o anda ve orada Londra'da bir kitap seti yazmaya yemin ettim.

 

Bu kitap hakkında bir sır sordum ve sizde bir tane var. Bunu okuyucularımızla paylaşır mısınız?

 

Evet, kitaplarımdaki kurgusal karakterler için sık sık hayatımdaki insanların özelliklerini kullanırım ama komik olan ne biliyor musunuz? Sen bana hikayemde bir sır sorana kadar, Eloise'ın merhum büyükannem Cecelia'ya -annemin annesine- ne kadar benzediğini fark etmemiştim. Eloise hakkında bana tanıdık gelen çok şey var ve o büyükanneme çok benziyor!

 

Valentina'nın kocasının g harfinin eğrisi, annesinin a harfi.. Gözlem altında gizli bir cevher var mı?

Keşke bunun gizli bir cevher ya da bir tür gizemli sır olduğunu söyleyebilseydim (eğlenceli olmaz mıydı?!), ama aslında tam da böyle yazıyorum. Ayrıntıları seviyorum - bence küçük şeyler bize bir insan hakkında çok şey söyleyebilir - ama el yazısını da seviyorum. Ben çok benzersiz bir el yazısına sahip biriyim ve insanların sözlerini yazma şeklini takdir ediyorum, bu yüzden hikayede bunu dile getirmenin eğlenceli olacağını düşündüm.

 


Princess Cruises ile daha önce deniz yolculuğuna çıktığınızı söylemiştiniz…

Evet! 2014'te Karayipler'e yelken açan bir Princess Cruise Line'da konuk yazardım. Çok cömertlerdi ve çocuklarımı havalara uçurdular ve bize St. Martin, St. Thomas ve diğer birkaç adaya güzel bir ada macerası yaşattılar. Çocuklarım çok eğlendi ve geziden en sevdiğimiz anımız, onları St. Martin sahilinde kuma gömdüğüm sahte altın paraların gerçek olduğunu düşünmeleri için kandırdığım zamandı!

 

Sizi en çok etkileyen destinasyon neresiydi ve neden?

İstanbul'un yanında Paris, tüm zamanların en sevdiğim şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Her zaman kalbimde kalacak. Kocamla tanışmadan önce iki kez Paris'e gittim ve ikisinde de yalnızdım. Şehrin güzelliğini gerçekten deneyimleme ve hayatım hakkında düşünme şansım oldu. Aynı zamanda, gelecekte yazacağım romanım PARİS'TEN ÇİÇEKLERLE için harika bir araştırma fırsatı buldum.

 


Royal Caribbean ile Haziran'da Karayip Adaları'na bir gemi gezisine çıkacağınızı biliyorum. Bu yolculukta sizi bu kadar heyecanlandıran ne?

Evet, Brandon ve ben altı çocuğu da Haziran'da bir aile Karayip gezisine götürüyoruz. İki bitişik çatı katı süiti ayırttık ve çocuklarımız çok heyecanlı! Bu, uzun zamandır planladığımız bir şey ve sabırsızlanıyoruz. Gemide ailemizi meşgul edecek ve mutlu edecek birden fazla su kaydırağı ve aktivite var.

 

Son olarak, Cruise&Travel okuyucularına, tatilinizden döndükten sonra Karayipler'e yapacağınız gezi hakkında yazacağınıza söz verebilir misiniz? Büyüleyici kaleminizden Karayipleri keşfetmeyi çok isteriz.

Ah, bu çok eğlenceli! Bunu yapmayı çok isterim! Günlük bir seyahat günlüğü yapıp gezimizden komik ve çılgın anları paylaşmaya ne dersiniz? Eminim onlardan çok olacak! Şu anda, en büyük üvey kızım ve ben, gemideki havuzlarda "ikiz" olabilmek için eşleşen mayolar almayı planlıyoruz!

 

 

Röportaj: Olcay Sevimli Şengel

Filters
Popular Filters
Nightly Price
-
Amenities
Star Rating
1
2
3
4
5
Guest Rating
Style
Neighborhood
3,269 properties in Europe
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72