image/svg+xmlOpenclipartship wheel2012-01-25T14:38:02Captains ship wheelhttps://openclipart.org/detail/167462/ship-wheel-by-thebytemanTheByteManshipship wheelwheel
Türkiye'nin İlk ve Tek Cruise Temalı Seyahat Dergisi
Cruise Blog, Selectum Blu Cruises ile Yunan Adalarını Keşfediyoruz

Selectum Blu Cruises ile Yunan Adalarını Keşfediyoruz

Uploaded Image

 

Selectum Blu Cruises ile Yunan Adalarını Keşfediyoruz

 

Selectum Blu Cruises ile muhteşem Yunan adalarında bir yolculuğa çıkmak, macerayı rahatlamayla birleştiren, aileler için mükemmel bir deneyim. Bizler Sevimli çocuklarımız Masal Ada ve Mert Alaz ile çok eğlendik.

Uploaded Image

Deniz kızları ve Kaptan Sparrow'un yer aldığı karşılama performansı, iki yaşındaki kızım ve dokuz aylık oğlum için öne çıkan bir an oldu ve tüm ailenin yüzüne tebessüm ve kahkahalar getirdi. Bir aile olarak bizim için kahkahalarla ve bolca lezzetli yemekle değer verdiğimiz benzeri görülmemiş bir deneyimdi. Eve döndüğümüzde anı kutumuzda ise şunlar vardı.

 

Çeşme

 

Çeşme'deki durağımız, Türk misafirperverliğini güzel kıyı manzaralarıyla harmanlayan keyifli bir ekstraydı. Yerel pazarlar canlıydı ve sahil lokantaları mükemmel bir öğleden sonra için lezzetli yemekler sunuyordu. Yolculuğumuza Çeşme'de başlarken, burada birkaç gün kalarak bu muhteşem şehrin tadına varmayı seçiyoruz.

Uploaded Image

Uploaded Image

Rodos: Kültürel Bir Mücevher

 

Şövalyeler adası Rodos, Yunanistan'ın en görkemli adalarından biri ve on iki takımadanın en büyüğüdür. Tarihi mimarisi ve canlı atmosferiyle Rodos bizi büyüledi. Adanın zengin tarihini keşfetmek, genel deneyimimizi zenginleştirerek zamanda geriye gitmek gibiydi.

 

Bir tarafta Süleymaniye Camii, diğer tarafta Yunan Arkeoloji Müzesi var. Diğer tarafta Şövalyeler Sokağı, diğer tarafta Yunan Tavernaları var ve aniden her yerde tarih olduğunu görüyorsunuz.

Uploaded Image

Kos: Bir Mutfak Keyfi

 

Kos, gemide ağız sulandıran Dünya mutfağıyla bizi karşıladı. Her öğün bir lezzet şöleniydi ve her yemek deneyimini unutulmaz kılıyordu. Mürettebat misafirperverdi ve kendimizi evimizde hissetmemizi sağladı. Tender botlarla adaya ayak bastık. Küçüklerle denizde biraz rahatlama ve ilham verici zaman geçirmemize olanak tanıyan sakin bir adaydı.

Uploaded Image

Leros: Aile Eğlencesi

 

Leros, doğal güzellik ve cazibenin bir hazine deposuydu. On İki Ada'nın daha az bilinen mücevherlerinden biri olan Leros, bozulmamış manzaraları ve büyüleyici köyleriyle kalbimizi fethetti. Ada, huzur ve maceranın mükemmel bir karışımı ve onu aileler için ideal bir durak haline getiriyor.

 

Agia Marina'nın şirin sokaklarında dolaşırken, renkli çiçeklerle süslenmiş geleneksel beyaz badanalı binalara hayran kaldık. Yerel dükkanlar, adanın zengin kültürünü yansıtan hoş hediyelik eşyalar ve el yapımı el sanatları sunuyordu. Leros'u gece ziyaret ettik, yel değirmenlerini ve gün batımını kaçırdık. Yine de arkadaşlarımızla çok eğlendik, Ege'nin serin esintisinin tadını çıkardık.

Uploaded Image

Samos: Doğanın Cenneti

 

Samos, Yunanistan'ın el değmemiş doğasını sergileyen bozulmamış manzaralar sunuyordu. Adanın temiz sokakları ve çarpıcı mimarisi, maceralarımız için pitoresk bir fon oluşturuyordu.

 

Bu ada, çarpıcı bir fon oluşturan yuvarlanan tepeler ve canlı üzüm bağları ile doğal güzelliğiyle ünlüdür. Keşfettikçe, ünlü matematikçinin adını taşıyan Pythagoreio gibi, Arnavut kaldırımlı sokakların şirin kafeler ve dükkanlarla dolu olduğu büyüleyici köyler keşfettik.

 

Psili Ammos gibi adanın plajları, aile eğlencesi için mükemmel oldu. Sığ, berrak sular, güneşin ve muhteşem manzaraların tadını çıkarırken çocukların oynaması için idealdi. Samos ayrıca tatlı şarabıyla da ünlü ama biz yine de biraz uzo tatma zevkine eriştik ve mutfak deneyimimizi zenginleştirdik.

 

Tarih meraklıları için Samos, UNESCO Dünya Mirası Alanı olan antik Heraion da dahil olmak üzere çeşitli arkeolojik alanlara sahiptir. Bu kalıntılar arasında yürümek, adanın hikayeli geçmişine bir bakış sunarak zamanda geriye gitmek gibiydi.

Uploaded Image

Gemide Deneyim

 

Gemi sınırlı aktivitelerle rahat bir atmosfer sunarken, sirtaki sınıfı yolculuğumuza eğlenceli bir dokunuş kattı. Dondurma her zaman elimizin altındaydı, kızım Masal'ın çok hoşuna gitti ve yolculuğumuzu daha da bir tatil gibi hissettirdi. Gece şovları ve canlı konserler, ardından canlı partiler enerjik ruhları cezbetti, biz ise odamızı rezerve edip çocuklarla biraz aile zamanı geçirmeyi tercih ettik.

Uploaded Image

Sonuç olarak, dürüstçe söyleyebilirim ki bu Yunan adalarında yolculuk yapmak, mutfak deneyimleri, aile bağları ve nefes kesici manzaraların güzel bir karışımıydı ve macera ile huzuru dengeleyen nihai bir kaçamak olduğunu kanıtladı. Bu macerada kaptanımız ve rehberimiz olarak Selectum Blu Cruises'ı seçmek bizim için büyük bir şanstı.

Uploaded Image

 

Uploaded ImageUploaded Image