image/svg+xmlOpenclipartship wheel2012-01-25T14:38:02Captains ship wheelhttps://openclipart.org/detail/167462/ship-wheel-by-thebytemanTheByteManshipship wheelwheel
Türkiye'nin İlk ve Tek Cruise Temalı Seyahat Dergisi
Cruise Blog, DİNÇER GÜNER: Ekim ayında bizi bekleyen bir güneş tutulması bir de Şironyen bir dolunay var. Yılın son tutulması 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir kontağı olacak. Bu tutulma romantik ilişkilerde veya iş ortaklıklarında denge arayışı ihtiyacımız arttırabilir. İlişkilerde eşitlik ve adil davranma isteği artabilir. İlişkilerdeki iletişim tarzında değişiklikler veya yenilikler yaşanabilir. Daha açık, dürüst ve adil bir iletişim arayışı artabilir. Yeni ilişkilerin veya işbirliklerinin başlangıcı olabilir.

DİNÇER GÜNER: Ekim ayında bizi bekleyen bir güneş tutulması bir de Şironyen bir dolunay var. Yılın son tutulması 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir kontağı olacak. Bu tutulma romantik ilişkilerde veya iş ortaklıklarında denge arayışı ihtiyacımız arttırabilir. İlişkilerde eşitlik ve adil davranma isteği artabilir. İlişkilerdeki iletişim tarzında değişiklikler veya yenilikler yaşanabilir. Daha açık, dürüst ve adil bir iletişim arayışı artabilir. Yeni ilişkilerin veya işbirliklerinin başlangıcı olabilir.

Ekim ayında bizi bekleyen bir güneş tutulması bir de Şironyen bir dolunay var. Yılın son tutulması 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir kontağı olacak. Bu tutulma romantik ilişkilerde veya iş ortaklıklarında denge arayışı ihtiyacımız arttırabilir. İlişkilerde eşitlik ve adil davranma isteği artabilir. İlişkilerdeki iletişim tarzında değişiklikler veya yenilikler yaşanabilir. Daha açık, dürüst ve adil bir iletişim arayışı artabilir. Yeni ilişkilerin veya işbirliklerinin başlangıcı olabilir.

 

17 Ekim Perşembe günü ise Koç burcunda Şironyen dolunay gerçekleşecek. Dolunaya Yengeç burcundaki Mars’ın sert kontağı olacak ve etki süresi 10 gün sürecek. Bu dolunay zamanında aceleci, hevesli, her şeyi hızlıca halledip çözmeye çalıştığımız zamanlar olabilir. Teoride kalan her şeyi birer birer hayatımıza geçirmeye çalışabiliriz. Zaman zaman ilkel ve dürtüsel davranabiliriz, sakarlıklar yakamızı bırakmayabilir. İnsanların bencillerinden dem vurup, kendimiz bencilce tavır ve hareketler sergileyebiliriz. Bu dolunayın ana kahramanı Şiron; yaralı şifacı demektir ve sağlıkla ilgili bir astreoiddir. Ruhsal veya fiziksel bir yaralanma ve akabininde gelen iyileşme ve şifayı anlatır bize. Bu yüzden bu dolunay zamanları kafa ve yüz yaralanmalarına karşı dikkat etmek gerekir. En iyi olasılıkla, ruhsal ve içsel olarak bizi üzen her ne varsa bu dolunayda tüm yüklerimizden kurtulmak ve hafiflemek için harekete geçebiliriz.

 

Koç ve Yükselen Koçlar, Özellikle iş alanında yeni ortaklıklar gündeme gelebilir. Yeni anlaşmalar, iş birlikleri, sözleşmeler önemli gündem maddelerinize dönüşebilir. Bazılarınız evlilik veya ortaklıklarla ilgili kararlar almanız gerekebilir ama karar vermekte de zorlanabilirsiniz. Diğer yandan bu tutulma, dengesiz veya adaletsiz ilişkilerin sonlanmasına veya değişmesine yol açabilir. İlişkilerdeki sorunlar daha fazla fark edilir hale gelebilir. İletişimde gerginlikler, sinirlerin çabuk gerilmesi, tartışmalar yaşanabilir. İlişkiler ve aile düzleminde iletişimi dikkatli bir şekilde yönetmeniz gerekebilir.

Boğa ve Yükselen Boğa, Sağlık ve bakım konuları dikkatinizi çekebilir. Sağlık sorunlarınızı ele almak veya sağlığınıza daha fazla özen göstermek için bir çaba gösterebilirsiniz. Aynı zamanda sağlık rutinlerinizi gözden geçirmek ve daha sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmak için bir teşvik olabilir. Bu dönemde iş değişiklikleri, terfi fırsatları veya yeni projelerle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Tutulmayla, günlük yaşamınızdaki düzenlemeleri veya verimliliği artırmayı hedefleyen değişiklikleri vurgulayabilir. Daha etkili bir iş düzeni veya sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek için bir dönem olabilir.

İkizler ve Yükselen İkizler, Hayattan daha fazla keyif almak isteyecek, hobilerinize, size mutluluk veren konulara hayatınızda daha fazla yer açmaya çalışacaksınız. Aşk, meşk, gönül işleriniz konusunda da yeni adımlar atabilirsiniz. İşin içinde Merkür olduğundan belki yeni hobiler öğrenebilir, sevdiğiniz bir konunun eğitimini alabilirsiniz. Ya da borsa- yatırım araçları konusunda yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Özel hayatınızın iletişim dinamiği hızlanmaya, birlikte olduğunuz kişi ile daha fazla iletişim içinde olmaya başlıyorsunuz. Eğer hayatınızda kimse yok ise belki de bu dönem birçok kişiyi tanımak isteyeceksiniz. Ama kararsız kalmamaya da dikkat edin. 

Yengeç ve Yükselen Yengeç, Ev, aile, gayrimenkul ile ilgili konularda para harcamanız gerebilir. Ev fiyatları, araba fiyatları, toprak, arsa fiyatları ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. Taşınmak, yer değiştirmek gibi planlarınız var ise bunları organize edebilirsiniz. Yalnız aile içinde iletişim çatışmalarına olabildiğinde yer vermemeye bakın. Belki de evinizde bakım, onarım, tadilat gibi işlere de girişebilir, evinize güvenlik, dijital, elektronik bir şeyler alabilirsiniz. Burcunuzda seyahat eden Mars’ın bu tutulmaya sert bir kontağı olacağından; kişisel hedeflerinizi ve isteklerinizi aile ve ev sorumluluklarıyla dengede tutma ihtiyacınızı işaret edebilir. İçsel ve dışsal ihtiyaçlarınız arasında bir çatışma hissi yaratabilir. Kendi istekleriniz ile ailenin ihtiyaçları arasında denge kurmakta zorlanabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan, Yeni anlaşmalar, projeler, dijital işler, eğitim, reklam gibi işler gündeme gelebilir. Özellikle sınavlar, eğitim, ticari konular, internetle ilgili ölçerek, tartarak, düşünerek hareket etmelisiniz. İşin içinde Merkür olduğundan, önemli fikirler aklınıza gelebilir. Hesapta olmayan ama size keyif verecek bir seyahat gündeme gelebilir. İnternet ve dijital konularda yeni projeler gündeme gelebilir. Yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Mars’ın bu tutulmaya sert bir kontağı olacağı için; içsel bir çatışma ve gerginlik içinde olabilirsiniz ve bunu yakın çevrenize, kardeşlerinize, komşularınıza yansıtabilirsiniz. Duygularınızı ve düşüncelerinizi daha sakin bir tondan ifade etmeye çalışmak, köprüleri yıkmamaya çalışmak gerekir. Sağlık konusunda özellikle sindirim sisteminize, midenize dikkat etmelisiniz. 

Başak ve Yükselen Başak, Maddi konular ve değer duygusu ana gündem maddeleriniz olacak. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı maddi konularda araştırmalar yapabilir, anlaşmalar ve sözleşmeler gündeme gelebilir, maddi konular için seyahatler yapabilirsiniz. Bu dönem ihtiyacınız olan elektronik- dijital aletleri alabilirsiniz. Ya da dijital konulara yatırımlar yapabilirsiniz. Yalnız bu dönem dostluk ilişkilerinizde finansal konular bir stres noktası haline gelebilir. Belki borç vermek ya da dostlarınızla bir para alış-verişi içinde olmamak çok daha doğru olabilir. Finansal konularla ilgili hızlı, dürtüsel ve ani kararlar vermek hatalara sürükleyebilir sizi. Sahip olduğunuz dijital- elektronik, teknolojik eşyalar bozulabilir. Sosyalleşmek için belki de gereğinden fazla para harcayabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi, Daha çok okuyacak, öğrenecek, bilgi sahibi olacaksınızdır. Çok önemli anlaşmalar, sözleşmeler imzalayabilirsiniz. Dijital işler, teknoloji ile ilgili işler, projeler gündeme gelebilir. Hayatınızı belki de değiştirecek bir eğitime başlayabilir ya da bir seyahate çıkabilirsiniz. Satış, pazarlama, reklam gibi işlere odaklanabilirsiniz. Ticari ilişkiler geliştirebilirsiniz. Yalnız Mars’ın sert kontağı ile bu dönem aile ilişkilerinde ki olası gerginliklere dikkat etmelisiniz. Ev içinde kazalar, dijital- teknolojik aletlerin bozulması, dedikodular yüzünden ortaya çıkabilecek gerginlikler söz konusu olabilir. Belki bu dönem hem gayrimenkul konuları hem de ailevi konularda alelacele bir karar vermemek, biraz düşünmek için kendinize zaman tanımanız iyi olabilir.

Akrep ve Yükselen Akrep, Odak noktanız; ruh sağlığınız, arkanızdan dönen işler, yurt dışı bağlantılı konular olacaktır. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı bu dönem bilinçaltı, ruhsal konular, psikoloji gibi konularda bilgi sahibi olabilir, araştırmalar yapabilir, eğitimlere- seminerlere katılabilirsiniz. Bunun yanı sıra arkanızdan konuşan edende çok olabilir. Bu dönem neye imza attığınıza çok dikkat edin, hiçbir şeyi çok dikkatli okumadan kabul etmeyin. İletişim konularında ciddi stresler ortaya çıkabilir, kullandığınız elektronik aletlerde sıkıntılar meydana gelebilir. Yurt dışı bağlantılı işlerinizi bu dönem halledebilirsiniz. Kendinizi bu dönem çok fazla sorgulayabilir, kendinizi iyi ifade edemediğiniz durumların ortasında kalabilirsiniz. Zihniniz oldukça yaratıcı da olabilir bu süreçte, birçok fikir üretebilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay, Dostluklar, arkadaşlıklar, sosyal ilişkiler, toplumsal konular, grup çalışmaları bu tutulmanın ama konusu olacak. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı, sosyal ilişkilerde iletişim konusu ön plana çıkacak. Sözlerinizle, vereceğiniz tavsiyelerinizle ilişkilerde sözü dinlenen, fikri sorulan birine dönüşebilirsiniz. Yine bu dönem yeni insanlarla tanışabilir, hayatınıza dahil edebilirsiniz. Dostlarınızla beraber ortak iş projeleri gündeme gelebilir. Dernekler veya organizasyonlarda iletişimi koordine etmeniz gerekebilir. Yalnız Mars’ın sert kontağından dolayı dostlar arası iletişim diline dikkat etmek gerek, bir takım krizler meydana gelebilir. Bu dönem borç, alacak-verecek konularına pek girmemekte fayda var.

Oğlak ve Yükselen Oğlak, Yeni iş birlikler, ortaklaşa bir şekilde yapılması gereken iş ve projelerle ilgilenmeniz gerekebilir. Yeni iş olasılıkları gündeme gelebilir. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı; mesleki anlamda yeni bir sürü bilgi öğrenebilir, önemli anlaşmalar ve sözleşmeler gündeme gelebilir, ortak iş projeleri ile ilgilenmeniz gerekebilir. Belki mesleki bir seyahate çıkmanız gerekebilir ya da bir eğitime katılabilirsiniz. Yalnız Mars’ın sert kontağı ile ilişkiler, ortaklıklar, iş birlikleri konusunda gergin ve stresli durumlar ortaya çıkabilir. Bu konularla ilgili iletişim kurarken ya da fikirlerinizi ifade ederken sakin olmalı, ani kararlar almaktan kaçınmalısınız. Ciddi bir iletişim gerginliği, sözlü saldırılar, kırıcı olabilecek konuşmalar gündeme gelebilir. Bazı iş birlikleri, sözleşmeler bitebilir.

Kova ve yükselen Kova, Bu dönem odak noktanız, yurt dışı, eğitimler, sınavlar, yabancılar, hayatı sorgulama, hukuksal konular olabilir. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı yeni eğitimlere katılabilir, seyahatler organize edebilir, ticari anlaşmalar yapabilir, hayatı çokça sorgulayabilir, önemli seminerlere katılabilir, hayata geliş amacınıza takılabilir, rüyalarınıza odaklanabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili beklediğiniz haberler var ise olumlu şekilde size gelecektir. Mars’ın sert kontağı ile bu dönem sağlığınıza, beslenme düzeninize dikkat edin. Hastalıklara daha açık bir süreçte olabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla iletişim diline dikkat, oldukça gergin, düşünmeden konuşmalar üzücü sonuçlara yol açabilir. Yurt dışı ile ilgili işler, yazışmalar, ticari konularda da hızlı ve düşünmeden kararlar vermemekte fayda var. Seyahatlerde anlık gerginlik yaratıcı durumlar, gecikmeler olabilir.

 

Balık ve Yükselen Balık, Maddi konularda, kredi ihtiyaçlarınızda, borçlanma konusunda ve yatırımla ilgili konularda önemli gündemleriniz olabilir. İşin içinde Merkür olduğundan dolayı bu konularda araştırmalar yapmak, bilgi sahibi olmak, sözleşmeler yapmak, seyahatlere çıkmak gerekebilir. Akıllıca davranmanız gereken bir dönemdesiniz maddi konularda. Ama özellikle kararsız kalmak sizi zora sokabilir. Mars’ın sert kontağı ile de özel hayatınızda, çocuklarla ilgili konularda, yatırımlarla ilgili konularda aceleci, düşünmeden karar vermemelisiniz. Bu konularda sakin kalmalı ve hatta iletişim dilinize de dikkat etmelisiniz. Ani kararlar veya sert iletişim dili para kaybetmenize veya ilişkilerde ciddi gerginliklere sebep olabilir.