image/svg+xmlOpenclipartship wheel2012-01-25T14:38:02Captains ship wheelhttps://openclipart.org/detail/167462/ship-wheel-by-thebytemanTheByteManshipship wheelwheel
Türkiye'nin İlk ve Tek Cruise Temalı Seyahat Dergisi
image

KUTUP TURİZMİ Dünyanın altını üstüne getiriyoruz!



KUTUP TURİZMİ

Dünyanın altını üstüne getiriyoruz!

 

ARKTİK YOLCULUK

Şubat sayısında Antarktika keşif yolculuğumu anlatmış, dünyanın dibinde Güney Kutbu’na varan ekspedisyon seyahatimden bahsetmiştim. Bu sayıda da Antarktika’nın zıddını; Arktika’yı anlatacak, bu kez dünyanın tepesine yol alacağız. Öyle ya Matilda Travel ile dünyanın altını üstüne getiriyoruz.

 

ARKTİKA

 

Uçağımız Arktik Okyanusu üzerinde süzülüp dünyanın en kuzey yerleşim yeri Longyearbyen’e indiğinde keşif yolculuğum bitmeyen gecelerle başlıyor.

 

Svalbard, en özel Kutup ayısı safarileriyle ünlü olsa da sıra dışı pek çok deneyime daha ev sahipliği yapıyor. Bu kez snowcat kar araçlarıyla karla kaplı Adventdalen vadisinin derinliklerine yol alıyor, buz tutmuş göller ve ıssız kutup köşelerinde doğanın büyüleyici resitali kuzey ışıklarının tadını çıkarıyoruz. Burası kuzey ışıklarına, dünyanın en fantastik buz mağarası oluşumlarına ve bir kıyamet projesi olarak geliştirilen  tohum ambarına ev sahipliği yapıyor.



 

VİKİNG ATLASI: GRÖNLAND ve İZLANDA

 

Viking diyarı Grönland’a vardığımda beni ilk karşılayan doğanın kutsal töreni oldu. Silversea Cruise, Labrador Denizi’ni Kuzey Atlantik’in en hırçın denizi Irminger ile bağlayan ünlü Prince Christian Sound boğazını geçerken güvertedeyim. Ultralüks geminin şık restoranında öğle yemeği ardından kırmızı kayalar ardına gizlenmiş Aappilattoq (Kujallec) köyündeyiz. Grönland Ulusal Müzesi ile Eski kolonyal liman bölgesi Nuuk ve elbette yine Danimarkalı antropolog ve tarihçi Jens Peder Hart Hansen tarafından yazılan “Grönland Mumyaları” adlı efsane kitabın meşhur mumyaları bu rotanın incileri arasında yerini alıyor.



Matilda Travel’ın Silversea ile düzenlediği Grönland ve İzlanda gezisi, turistik bir seyahatten öte ulaşılması çetin bir coğrafyada konfor ve keşfin bir araya geldiği destansı bir yolculuk.

Matilda Travel ile Grönland & İzlanda seyahatimiz İzlanda’da başlıyor. Ateş ve Buz diyarı İzlanda’nın ünlü volkanlarından Kerid kraterini gezip dünyaca ünlü Mavi Lagün’ün masmavi sıcak su kaynağı havuzunda yüzerek dinlenmeyi de unutmuyoruz.

Silversea Cruise ile İzlanda’dan Grönland’a uzanan seyahatin sonunda ise Air Greenland sisli pistte beni bekliyor. Bizlere de bizi Danimarka’ya götürecek bu sıra dışı Kuzey Atlantik uçuşuşunun keyfini sürmek kalıyor.





ALASKA SON SINIR

 

Alaska seyahatimden öğrendiğim bu Arktik coğrafyayı 2 farklı dönemde keşfetmek oldu. Biri Arktik Alaska’yı keşfedeceğimiz “Alaska’da Kış”, diğeri ise motivasyonunu daha çok Alaska vahşi yaşamı ile Alaska yerlilerinin kültürel ve tarihi miraslarına kuran yaz dönemi gezisi “Benim Adım Alaska”.


Gelin önce Arktik Alaska’ya bir göz atalım.



 

Bu seyahati klasik Alaska rotalarından ayıran çok şey var. Bunların başında da Türkiye’den İlk Kez ve Sadece Matilda Travel ile deneyimleyebileceğiniz Dallas Seavey ile Husky Safarisi geliyor. Arktik Alaska yolculuğunun en nostaljik ve en romantik deneyimi ise Alaska Vahşi Yaşam Ekspresi.


 

Arktik Alaska, finalini ise nefes kesen bir macera ile yapıyor: “Arktik Alaska ve Kuzey Kutup Dairesi Uçuşu”. Bu sıra dışı deneyimi Alaska kutup ekibi tarafından verilecek “Kuzey Kutup Dairesi Trans-Alaska Uçuşu” sertifikasıyla da ölümsüzleştiriyorsunuz. Öyle ya bizler sıradan gezginler değil dünyayı keşfedenleriz.


 

Arktik Alaska bölgesi yazın da güzelliklerini cömertçe sunmaktan çekinmiyor. Bunlar arasında en sıra dışı olanı ise şüphesiz küçük uçaklarla bu kez yazın gerçekleştirilen “Lake Clark ve Alaska Ayıları Safarisi Uçuşu”. Alaska’nın meşhur rustik kulübelerinde Eskimo usulü ev yapımı pişirilecek somon balıklarının da tadını çıkarmayı unutmuyoruz. Yaz dönemi Arktik Alaska gezilerini en özel kılan deneyimlerden biri de elbette vahşi yaşam safarileri. Bu arada Matilda Travel ile “Benim Adım Alaska” seyahatinde Matanuska buzulunu da geçmek mümkün.


 



TRANS-KANADA ve DOĞU YAKASINDA KURT KABİNLERİ

 

Arktik coğrafyasının bir bölümünü de Kanada oluşturuyor. Sayısız deneyim sunan Arktik Kanada’da 2 rotanın izini sürüyorum.

 

İlki, Kanada’nın en eski ulusal parkı olan Banff. Burada kanolar ile Loise Gölü ve Kanada Kayalıkları sizleri bekliyor.

 

Arktik Kanada’nın en çarpıcı bölgelerinden biri de Quebec. Bu kez Quebec yakınlarındaki Arktik bir safari alanı olan Omega Park’tayız.  Omega Park, yılın özel bir zamanı (kurtların çiftleşme sezonu) kurt sürülerine ev sahipliği yapıyor.


 

LAPLAND TRIO (NORVEÇ & İSVEÇ & FİNLANDİYA)

 

Lapland denince akla önce Finlandiya gelir. Burada daha çok İsveç ve Norveç Laponyası yolculuklarımdan ve yine Türkiye’den İlk Kez Matilda Travel ile gezginlerimizi buluşturduğumuz farklı Lapland rotalarımızdan bahsedeceğim.

 

İlk yolculuğum İsveç Laponyası oldu. Bunu yaşamanın en doğru adresi de bana göre efsanevi ağaç evler.  Sıradan bir “Ağaç Evler” konseptinden bahsetmiyorum. Doğanın hayal gücüyle buluştuğu efsane bir deneyim söz konusu olan..

 

Flakaberg ormanlarında gerçek bir Sami ailesi olan Erikssonlar’ı ziyaret edin. Laponyalı at eğitmeni Udda Aventyr ile buluşun ve onun rehberliğinde İsveç Lapland ormanlarında at sürün. İsveç Laponyası’nın incisi Lule nehri kıyısında sadece size özel bir spa küveti de sizi bekliyor.


 


İsveç Laponya’sından ayrılmak zor ama Norveç Laponya’sı da beni bekliyor.

 

Ben yolculuğuma Kirkenes ile başlıyorum. Matilda Travel ile düzenlenen Norveç Laponyası gezilerinde gezginlerimizi havalimanında araçlar değil dünya tatlısı husky köpekleri bekliyor. Otelimize araçlarla değil husky kızakları ile gidiyoruz. Ertesi sabah ilk iş Arktik Okyanusu’nda kral yengeç avına çıkacağız.  Kirkenes’ten ayrılıyor ve Lofoten adalarına yol alıyorum. Dramatik dağları ve tepeleri ile ünlü Lofoten’de balıkçı evleri’nde konaklıyoruz. Matilda Travel ile Norveç Laponyası rotamızda bulunan Bodo ise deniz kartalı safarileri ile ünlü.



Filters
Popular Filters
Nightly Price
-
Amenities
Star Rating
1
2
3
4
5
Guest Rating
Style
Neighborhood
3,269 properties in Europe
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72
image

Great Northern Hotel, a Tribute Portfolio Hotel, London

4.8
Exceptional
3,014 reviews
8 nights
US$72