TOM YAM GOONG

 Malzemeler

  • 1 arpacık soğan, elma dilim olarak 4’e bölünmüş
  • Kökünü sapından ayırdığınız 1 kişniş
  • 1 limonotu sapı, küçük parçalara doğranmış
  • 4 dilim havlıcan
  • 60 g saman mantarı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 domates, elma dilim olarak 4’e bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 4 dev tatlısu karidesi
  • 4 misket limonu yaprağı (kaffir lime yaprağı)
  • 2 şili biberi, ikiye bölünmüş
  • 400 ml tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı misket limonu suyu

 

Yapılışı

  1. Bir tencereye tavuk suyunu ısıtın.
  2. Arpacık soğan, kişniş kökleri, Havlıcan ve limon ekleyin ve iki dakika pişirin.
  3. Saman mantarlarını ve domates parçalarını ekleyin ve iki dakika daha kaynatın.
  4. Balık sosunu tuz, şeker ve biber salçasını ekleyin
  5. Karidesleri ekleyin ve pişinceye kadar kaynatın.
  6. Misket limonu yaprakları ve şili biberlerini ekleyin.
  7. Misket limonu suyuyla kaynatın ve hemen servis yapın.

 

Şefin Önerileri

  • Karides tadı daha yoğun olması için nehir karidesleri kullanın.
  • Daha fazla lezzet için, havlıcan ve limonotu sapını çorbaya eklemeden önce ezin.
  • Taze malzemeler kullanmaya gayret edin.
  • Misket limonu suyu tüm yemeğin sonunda eklenmelidir.