Gurme

SOMON GRAVLAX

Somon Gravlax Balıkçıların Ortaçağ’da somonu nasıl daha da lezzetli hale getirdiğini, şimdi bir Somon Gravlax tadarak öğrenebilirsiniz. Bir lokması bile …

BİDOS

Bidos “Boazovázzi”, geleneksel olarak Ren Geyiği çobanlarının kendilerine verdiği isimdir. Çobanlar geçmişte geyikleri normal yolla güderek veya tundra otlaklarından denizin …

TOM YAM GOONG

 Malzemeler 1 arpacık soğan, elma dilim olarak 4’e bölünmüş Kökünü sapından ayırdığınız 1 kişniş 1 limonotu sapı, küçük parçalara doğranmış …

ASYA & GURME

Konu Uzak Doğu yemekleri olunca hem merakımız kabarır hem de ufak bir tedirginlik denizinde yüzmeye başlarız. Sorular genellikle birbirine benzer: …

ÇÖLYAK

Glutensiz CRUISE Seyahati Bilindiği üzere Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, “Gluten” adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. …

FALAFEL TARİFİ

FALAFEL Yemek denince aklınıza küçük, minimal, bir tabağın ortasında yer alan tek lokmalık yiyecekler geliyor değil mi? Birleşik Arap Emirlikleri’ndeyiz, …

CENOVA ve BRUSCHETTA TARİFİ

BRUSCHETTA TARİFİ Otlarla bu kadar zengin lezzetli yiyecekler yapmak mümkün mü? Ağız tatlarını bilen Cenevizlilere göre bu iş çocuk oyuncağı. …

Medianoche (Gece Yarısı) Sandviç

Küba’daki büyük restoranların şeflerini, işleri bittikten sonra görebileceğiniz yerler, medianoche gece sarısı sandviç satan ufak kafeler. Küba’da gece eğlencesi genellikle …