Çilekli Cheesecake

Malzemeler:

Taban İçin

-200 gram yulaflı bisküvi

-4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

 

Kreması İçin

-1 yemek kaşığı nişasta

-2 adet yumurta

-1 adet limon rendesi

-1 su bardağı şeker

-200 ml krema

-600 gr krem peynir

-1 paket vanilin

Sos

-200 gram çilek

-yarım çay bardağı su

-1 yemek kaşığı nişasta

-2 yemek kaşığı toz  şeker

Hazırlanışı:

– Büyük bir kasenin içine krem peyniri ve kremayı ekleyip çırpmaya başlayın. Pürüzsüz olduktan sonra limon rendesini, şekeri , yumurtayı , nişastayı ve vanilini ekleyin.

– Hazırlamış olduğunuz kremayı kenara ayırın. Ve cheesecake tabanını yapmaya başlayın. Kelepçeli kek kalıbının içerisine yağlı kağıdı koyun. İçerisine rondodan geçirilmiş yulaflı bisküvi ekleyin ve eritilmiş tereyağı ekleyin. Bir spatula yardımı ile bisküvi karışımına tabanına iyice bastırarak yayın.

– Tabanın üzerine kremayı ekleyin ve 160 derecede 55 dk pişirin.

Sos İçin

– Dilimlenmiş çilekleri,  su ve şekeri sos tenceresinin içerisine ekleyin. Daha sonra bir kasede nişastayı 1 yemek kaşığı su ile çözdürüp tencerenin içerisine ekleyin.

– Hazırlanan sosu cheesecake üzerine ekleyin ve servis edin.